Amadori rearrangement

Amadori rearrangement
Биохимия: перегруппировка Амадори (изомеризация N-гликозидов альдоз в 1-амино-1-дезоксикетозы)

Универсальный англо-русский словарь. . 2011.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Смотреть что такое "Amadori rearrangement" в других словарях:

  • Amadori rearrangement — The Amadori rearrangement is an organic reaction describing the acid or base catalyzed isomerization or rearrangement reaction of the N glycoside of an aldose or the glycosylamine to the corresponding 1 amino 1 deoxy ketose. [ W. Amadori, Atti.… …   Wikipedia

  • rearrangement — A restructuring; E.G., in a molecule. Amadori r. a r. that occurs in cross linking reactions seen in collagen and in protein glycosylations; E.G., conversion of N glycosides of aldoses to N glycosides of the corresponding ketoses …   Medical dictionary

  • Transposición de Amadori — La transposición de Amadori es una reacción orgánica que consiste en la isomerización en médio ácido (Transposición) de un N glícósido de una aldosa a su correspondiente 1 amino 1 desoxicetosa.[1] [2] Ésta es una reaccón representativa en la… …   Wikipedia Español

  • List of organic reactions — Well known reactions and reagents in organic chemistry include Contents: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z    See also   Ext …   Wikipedia

  • Maillard reaction — The crust of brioche bread is golden brown due to the Maillard reaction The Maillard reaction (French pronunciation: [majaʁ], mah yar) is a form of nonenzymatic browning similar to caramelization. It results from a chemical reac …   Wikipedia

  • Imine — An imine is a functional group or chemical compound containing a carbon–nitrogen double bond [March Jerry; (1985). Advanced Organic Chemistry reactions, mechanisms and structure (3rd ed.). New York: John Wiley Sons, inc. ISBN 0 471 85472 7] . Due …   Wikipedia

  • Именные реакции в органической химии — В органической химии существует огромное число реакций, носящих имя исследователя, открывшего или исследовавшего данную реакцию. Часто в названии реакции фигурируют имена нескольких ученых: это могут быть авторы первой публикации (например,… …   Википедия

  • Перегруппировка Амадори — изомеризация N гликозидов альдоз в 1 амино 1 дезоксикетозы. Открыта итальянским химиком Марио Амадори[de]. Перегруппировка Амадори катализируется кислотами и идет через промежуточное образование альдимина, образующихся при раскрытии пиранозного… …   Википедия

  • Carbohydrate — Carbohydrates (from hydrates of carbon ) or saccharides (Greek σάκχαρον meaning sugar ) are the most abundant of the four major classes of biomolecules, which also include proteins, lipids and nucleic acids. They fill numerous roles in living… …   Wikipedia

  • FN3K — Fructosamine 3 kinase, also known as FN3K, is a human gene.cite web | title = Entrez Gene: FN3K fructosamine 3 kinase| url = http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=gene Cmd=ShowDetailView TermToSearch=64122| accessdate = ] PBB Summary… …   Wikipedia

  • Reaction de Maillard — Réaction de Maillard Les réactions de Maillard sont les réactions chimiques que l on peut observer lors de la cuisson d un aliment. Sommaire 1 Historique 2 Apports de cette découverte 3 Mécanismes de la réaction de Maillard …   Wikipédia en Français


Поделиться ссылкой на выделенное

Прямая ссылка:
Нажмите правой клавишей мыши и выберите «Копировать ссылку»